Którą porę roku najbardziej lubisz w górach?

A A A

Szkolenie w Piwnicznej Zdroju 3-4 marzec 2018r

W dniach 3-4 marca br odbyło się w Piwnicznej ciekawe szkolenie w/g poniższego programu:
"W krainie czarnej owcy i podkowca"
Sobota, 3 marca 2018 r.
9:30 Rozpoczęcie szkolenia na rynku w Piwnicznej-Zdrój (przy studni)
– Tajemnice Piwnicznej – Barbara Kotarbowa, Małgorzata Kotarba (start w Rynku)
– Pijalnia Artystyczna – „Do źródeł” – o Piwniczance opowiada Marek Gaworucha
– Pijalnia Artystyczna, poczęstunek regionalny: mordonie, placki po pastersku (bezpłatnie dzięki wsparciu Urzędu Miasta i Gminy Piwniczna-Zdrój)
– Plac im. św. Jana Pawła II, ks. proboszcz parafii pw. NNMP w Piwnicznej-Zdroju Krzysztof Czech
– „Bohaterowie zielonych granic. Piwniczańscy kurierzy i przewodnicy”, Izba Pamięci – historyk z IPN
– Czarni Górale i czarne owce – Piotr Maślanka, Informacja Turystyczna Piwniczna-Zdrój. Zakończenie ok. godz. 17:00.
17:30 – Zakwaterowanie w DW Beskid, ul. Zagrody 24a, Piwniczna-Zdrój, www.beskid.pl
18:00 – Obiadokolacja w DW „Beskid”
19:00-21:00 DW „Beskid”
– Piwniczańskie pergaminy – Halina Haraf, przewodnik beskidzki i tatrzański,
– ULTREK – prezentacja podszyta polarem :)
– Turystyka z perspektywy osoby niepełnosprawnej – Jolanta Gorczowska
– Przewodnik Krainy Podkowca – Piotr Firlej, w ramach projektu LIFE Podkowiec +
Niedziela, 4 marca 2018 r.
Od 7:30 – Śniadanie (DW „Beskid”)
8:30 – Msza św. dla chętnych w kościele parafialnym pw. NNMP w Piwnicznej-Zdroju
9:30-11:00
– Wizyta w Muzeum Regionalnym w Piwnicznej-Zdroju
– Izba Pamięci przy IT, opowieść o Rowerowej Dolinie Popradu
11:00-12:30 – Park Węgielnik-Skałki i „Piwniczańska perć”. Zakończenie szkolenia i przerwa obiadowa we własnym zakresie.
Szkolenie było profesjonalnie zorganizowane przez Koleżanki i Kolegów przewodników i przede wszystkim pasjonatów. W tak krótkim czasie potrafili przekazać olbrzymią wiedzę o mieście i regionie. Dzięki dofinansowaniu z Urzędu Miasta mieliśmy regionalny poczęstunek były m. in MORDONIE i PLACKI PASTERSKIE nie wspominając o innych smakołykach - pycha !!!!!!
W szkoleniu uczestniczyli Jola, Jarek i Jacek z osobami towarzyszącymi.
Autor:Jacek Bar

 
Dodaj link do:www.digg.comwww.del.icio.uswww.wykop.plwww.dodajdo.com